Ülejõe lasteaia lapsed viisid hooldekodusse päikest

15. jaanuar, 2018

Pärnu Ülejõe lasteaia lapsed külastasid Tammiste hooldekodu ja rõõmustasid jõulukavaga sealseid taatisid-memmesid.

Iga inimene ootab jõuluajalt midagi erilist. Nagu vanarahval tavaks öelda, on jagamise rõõm see kõige suurem rõõm. Paljud meist on leidnud võimaluse teha head annetusena. Kel rahavaru napib või väärtushinnangud teised, leiab omale mõne muu sobivama viisi teha head või olla pisut parem.

Ülejõe lasteaia lapsed ja õpetajad said sel aastal kena kutse olla Tammiste hooldekodu elanike jõulupeol jõulurõõmu toojaks. Kõhklemata olime rõõmuga valmis memmedele-taatidele tantsu ja laulu külakostiks viima.

Võõrustajad said kauni jõulukontserdi maitsva jõuluprae kõrvale ja väikse jõulukaunistuse, mille lapsed olid õpetajate abiga esivanemate kombel valmis meisterdanud. Lapsed ja õpetajadki ei jäänud tühjade pihkudega. peale suure kommikoti ja piparkookide tulime esinemast heade emotsioonide ja rõõmuga rinnas soojast ja siirast vastuvõtust.

Nii mõnigi hoolega valitud lugu meie repertuaaris tuletas auväärses eas pealtvaatajatele meelde oma noorusaja jõuluõhtuid ja viisijupp tuli tahtmatult nendegi suule. Laste kaunid triibuseelikud ja hoogsad tantsusammud said samuti vanakeste käteplaksudest kena rütmisaate taustaks.

Paistis, et laste lustakas sagin oli just see, mis harjumuspärasest vaiksest majas puudu oli.

Tammiste rahvaga ühine eestvõtmine pole Ülejõe lasteaia perele sugugi uus kogemus. Veidi aega tagasi lõppes Port Arturi kaubanduskeskuses Ülejõe lasteaia õpetaja Gerri Laeva näitus “Mina ka!”, kus Pärnu lasteaedade noorte kunstnike kõrval osalesid ilmselt linna vanimate kunstnike hulka kuuluvad Tammiste hooldekodu elanikud Otto ja Hedvig.

Pärnu Postimees 21.12.2017
https://parnu.postimees.ee/4352319/ulejoe-lasteaia-lapsed-viisid-hooldekodusse-paikest