Toimus tuleohutuskoolitus personalile

7. veebruar, 2014

Ajavahemikul 03.02-06.02.14 toimusid Tammiste Hooldekodus personalile praktilised koolitused tulekahju korral hoolealuste võimalikult kiire evakuatsiooni korraldamiseks. Koolituse viis läbi AS G4S Eesti ning tegi seda Eesti-Šveitsi koostööprogrammi projekti „Tuleohutuse suurendamine Eesti ööpäevaringses kasutuses olevates ravi- ja hoolekandeasutustes“ raames. Ühtlasi anti hooldekodu kasutusse 136 päästelohistit, mis hõlbustavad spetsiaalselt liikumishäiretega hoolealuste kiiret evakuatsiooni.

Päästelohisti on abivahend evakuatsiooni kiiremaks korraldamiseks, mis kinnitatakse hoolealuse voodi ja madratsi vahele. 1 hoolealuse evakueerimist on tänu sellele abivahendile võimalik läbi viia vaid 1 töötaja poolt ning eeldatavalt umbes 1 minuti jooksul.

Tammiste Hooldekodu juhataja Riido Villup osaleb Eesti-Šveitsi koostööprogrammi raames veebruarist kuni märtsi lõpuni toimuval tuleohutuskonsultantide koolitusel, mille eesmärk on parandada hooldekodu personali teadmisi tuleohutusest ning kriisikäitumisest.

 

Video päästelohisti kasutamisest http://youtu.be/noeuPwY405s