Tammiste hooldekodu koha maksumus suureneb

1. detsember, 2020

Pärnu linnavalitsuse pressiteade
30.11.2020

Tammiste hooldekodu ööpäevaringne hooldusteenus muutub 1. jaanuarist kallimaks, koht ühetoalises toas hakkab Pärnu elanikule maksma 842 ning kahe- ja enamakohalises toas 749 eurot kuus.

Seni maksavad hoolealused ja nende omaksed või linn koha eest ühetoalises toas 790 ning kahe- või enamakohalises toas 700 eurot. Hind ei sõltu sellest, kas hoolealune on Pärnu või mõne teise omavalitsuse elanik.

Linnavalitsus otsustas kehtestada teiste omavalitsuste elanikele Pärnu elanikest kallimad hinnad. Neile hakkab koht ühetoalises toas maksma 868 ning kahe- või enamakohalises toas 772 eurot kuus.

Tammiste hooldekodus on seni vaid üks tegevusjuhendaja. Hooldekodu kavatseb tööle võtta veel ühe tegevusjuhendaja, et aidata eakate vaba aega sisustada, ja kaks hooldustöötajat. Lisanduvad töökohad, töötajate soov suuremat palka saada, inflatsioonist tingitud teenuste kallinemine jpm tingisidki vajaduse hindu tõsta.