Tuhandetelt spordimedalitelt paelu lõikavad hooldekodu eakad: Meil on teine noorusaeg

1. detsember, 2020

Raido Keskküla, Pärnu Postimees

“Kuna Kahe Silla klubi jooksuüritused toimusid tänavu suuresti virtuaalselt ja kevadine luitejooks jäi koroonaviiruse tõttu hoopis ära, pidi klubi tõdema, et meil on tuhandeid välja jagamata medaleid, millega pole midagi peale hakata,” rääkis klubi eestvedaja Vahur Mäe. “Et medalitel on peal aastaarv, pole neid võimalik järgmistel aastatel enam kasutusse võtta.”

Nüüd on klubil plaanis see tohutu hulk spordimedaleid vanametalli kokkuostu viia ja sulatamisele saata, kuid selleks tuleb enne medalite küljes rippuvatest paeltest lahti saada. Mäe jutu järgi on aurahasid 4000 ringis.


“Nagu ikka spordis, on siin väga oluline vabatahtlike panus. Nendeta me hakkama ei saaks,” kinnitas Mäe.

Siis tekkis klubijuhtidel mõte pakkuda medalitelt paelte lõikamist Tammiste hooldekodu eakatele. “Sotsiaalvaldkonna inimesena mõistan, et jõukohane käeline tegevus on ülioluline, et hoida eakaid aktiivsena ja pakkuda neile lisategevust,” märkis Mäe, kellel endalgi elab sealses hooldekodus lähedane ja kes külastab seda paika väga tihti. “Samuti tunneksid nad end hästi, kui saavad anda oma panuse ühiskonna heaks, aga ühtlasi panustada endagi arengusse ja meie sporti.”

Loe edasi Pärnu Postimehe artiklit edasi SIIT